Pages

Thursday, December 3, 2009

ідея

Не знаю на скільки хороша ідея. Сам я буквально спалахнув нею, але кількох людей з якими нею поділився вона зацікавила слабо. Спробую описати.

Ідея полягаю в тому, щоб в сітілайтах встанвлювати дешеві точки Wi-Fi доступу. Чому саме в сітілайтах?

По-перше вони розтикані всюди, в людних місцях і здебільшого (на відміну від бігбордів) в межах прямої досяжності людей.

По-друге вони більш-менш захищені від вандальних дій і мають в собі джерело електричного живлення.

Розмістивши в таких сітілайтах дешеві апешки можна побудувати розподілену вайфай мережу. До кожної апешки навіть не треба підводити інтернет - він буде приходити по вайфаю ж.

В чому бізнес? Останнім часом значно зросла кількість смартфонів які мають можливість зчитувати QR і виходити в інтернет через вайфай. Таким чином на рекламних плакатах можна розміщати QR коди в яких зашиті посилання на додаткову інформацію

Наприклад на рекламі провайдера це може бути щось типу "Сфотографуйте це код щоб завантажити на ваш телефон наші найновіші тарифи" тощо. "Завантажте собі наші контактні телефони". Для мобільного оператора "завантажте рінгтон дня" - і десятки людей кожного дня будуть втикати на плакат оператора завантажуючи халявний свіжий рингтон. Завантажувати таким чином можна будь-що - від веб сторінок до візиток чи файлів.

Реалізується такий портал на ура в друпалі з готових компонентів за тиждень часу

No comments: