Pages

Sunday, January 31, 2010

5 речей, які варто зробити в першу чегу в блозі на blogger

Останным часом прийшлося потюнити кілька "блогспот" блогів знайомим. Тому виникла ідея викласті список елементарних але бажаних заходів, які варто зробити у новоствореному блозі
  1. Увімкнути оцінка поста (сподобався чи ні), тегів та списку фоловерів.
  2. Створити для блога акаунти в google webmaster tools та google analytics.  В блозі вставити в темплейт метатег з підтвердженням для тулс і html блок для коду аналітікс. Реєстрація в вебмастер тулс дозволить отримувати інформацію про те як ваш блог проіндексовано гуглом, за якими ключовими словами на яких місцях вас видно в пошуковій видачі. Аналітікс дозволить отримати більше інформації про відвідувачів, джерела відвідування тощо.
  3. Варто завести акаунт на сервісі гугл feedburner.com. Після цього налаштувати перепублікацію рсс фіда блога через цей сервіс  та замінити урл фіда блога на урл у feedburner (зробити це можна у налаштуваннях блога).
  4. Заведести акаунт в twitter і налаштувати в feedburner ретрансляцію заголовків постів в твіттер. Бажано ретранслювати теги до поста у якості хештегів твітте.
  5. Виставити кнопки на акаунт в твіттер, фібьурнер тощо

6 comments:

Олег Суховірський said...

О, дуже дякую. Корисно. Почав пробувати дещо робити. Але згадується фраза "Помєдлєннєй, я запісую".
В друпалі, мабуть, доведеться знову лізти в якісь там файли, щоб повставляти код гугл аналітікс. а воно потім не захоче нормально онвлюватися, а :-)

Андрій Корнілов said...

хтмл джаваскрыпт блок врятуэ батька росыйськоъ демократыъ

Олег Суховірський said...

батька русской демократії це не врятувало. У батька руки не завжди ростуть з природних місць і знань малувато. Гугл аналітікс мені написав, що треба вставити той скрипт на сайт перед тегом боді. А якщо вставити в блок, то воно ж буде в боді всередині? Вставив. Статус в аналітікс "статус отслеживания неизвестно"

Олег Суховірський said...

Соррі! я зробив те, з чого й варто було почати - Google :-)
http://drupal.org/project/google_analytics

Андрій Корнілов said...

забий на інтернет. пора напиться

Олег Суховірський said...

це точно! цілий день з цим граюсь. але є й позитив. багато чого зробив на сайті академії з того, що давно треба було зробити